Promovarea Continua – sustenabilitate

Comuna Panaci continuă acțiunile de promovare a resurselor turistice locale

Comuna Panaci a fost implicată ca organizator, în perioada 26-29 iunie 2015, la organizarea și desfășurarea Expoziției Internaționale de Animale de rasă și Echipamente pentru Zootehnie (ZEFA), aflată la prima ediție, dedicată exclusiv sectorului zootehnic. Evenimentul s-a desfășurat pe Aerodrom Floreni, comuna Dorna Candrenilor, județul Suceava.
Comuna Panaci este membră în Asociația Grupul de Acțiune Local Bazinul Dornelor, din care mai fac parte alte 10 comune (Șaru Dornei, Dorna Arini, Coșna, Poiana Stampei, Dorna Candrenilor, Iacobeni, Cârlibaba, Ciocănești, Crucea, Bilbor) și un oraș (Broșteni).
Cu 12.000 de vizitatori, 102 companii expozante din Romania, Germania, Spania si Ungaria, si peste 200 de animale de rasa expuse, ZEFA și-a cucerit publicul încă de la prima ediție. Aria de acoperire a evenimentului a cuprins județele: Suceava, Botoșani, Iași, Vaslui, Bacău, Neamț, Bistrița Năsăud, Cluj, Maramureș, Mureș, Sălaj, Harghita. La ZEFA, în centrul atenției au fost genetica de vârf și exemplarele cele mai performante din rasele de bovine, ovine, caprine și cabaline. Evenimentul a fost completat de prezentarea tehnicilor de creștere și hrănire a animalelor, sisteme de furajare și producția furajelor și prezentarea noutăților în materie de echipamente, utilaje și mașini pentru fermele zootehnice.
Odată cu evenimentul ZEFA, s-a organizat și Festivalul Zonei Montane, ocazie cu care s-a promovat specificul si valorile acestei zone, a Bazinului Dornelor. S-a amenajat un spațiu in arealul expozițional, unde comunele din Bazinul Dornelor și-au promovat specificul local. Pe lângă promovarea specificului local, s-a realizat și un program artistic, pentru a întări ideea de sărbătoare, de festival al muntelui.
Și comuna Panaci a continuat promovarea turistică a zonei, amenajându-și un stand (cășuță de lemn, ca specific local), unde s-au postat și afișat materiale de informare și promovare a comunei (roll-up-uri, bannere, stendere cu materiale), cât și produse cu specific local (brânzeturi, afinată, palincă, dulcețuri, siropuri, pentru a fi degustate și cumpărate de cei interesați).
Organizarea și derularea evenimentului ZEFA a constituit pentru comuna Panaci o posibilitate de amplificare și continuare a acțiunilor de promovare turistică, punându-se în valoare, încă odată, resursele turistice de care dispune.

foto 3

foto 2

foto 1

foto 7

foto 6

foto 5

foto 4

Comuna Panaci continuă acțiunile de promovare a resurselor turistice locale si in 2016

Comuna Panaci a participat la Târgul de Turism Touristica, in perioada 25-27 Noiembrie 2016, VIVO! – Polus Center, unde a continuat promovarea produselor turistice din zona. In aceasta perioada s-au distribuit 100 mape de prezentare, 100 DVD-uri, 100 pliante. La targ s-au utilizat materialele realizate prin proiect: standul pentru targuri de turism, 1 roll-up, 2 stendere, 1 banner.

 

Comuna Panaci – participant la Târgul Național de Turism Rural  Albac 2017

 

           În perioada 2-3 septembrie 2017, Comuna Panaci a participat la Târgul Național de Turism Rural Albac, desfășurat în comuna Albac, din Munții Apuseni, fiind cel mai important târg de acest gen din România.

          Acest eveniment are ca scop promovarea specificului local al zonelor rurale, fiind la cea de-a XIII-a ediție și organizat de Consiliul Judeţean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba şi Primăria Albac, iar partenerul oficial al târgului a fost  Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural Filiala Alba. 

          Comuna Panaci a continuat promovarea turistică a zonei, prin amenajarea unui stand, unde s-au postat și afișat materiale de informare și promovare a comunei (roll-up-uri, stendere cu materiale). Pentru târg s-au realizat și distribuit materiale publicitare referitoare la produsele turistice din comuna Panaci: 100 pliante, 100 mape de prezentare, 100 DVD-uri).

         Turiștii au fost interesați de  produsele turistice din comuna Panaci, manifestându-și interesul pentru zona noastră în viitoarele vacanțe. 

 

 

Comuna Panaci –

prezentă și în 2018 la Târgul de Turism de la Albac

În perioada  28 -30 septembrie 2018 s-a desfășurat  Târgul Național  de Turism  Rural – Albac, județul Alba, la care a participat  și Comuna Panaci.

Evenimentul, ajuns la cea de-a XIV-a ediţie, a fost organizat de Consiliul Judeţean Alba, Centrul de Cultură „Augustin Bena” şi Primăria Comunei Albac, în parteneriat cu Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural Filiala Alba şi Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia. Târgul Naţional de Turism Rural de la Albac este o marcă înregistrată a Consiliului Judeţean Alba.

Târgul este cel mai important instrument de promovare a turismului rural românesc şi a reunit cererea şi oferta din domeniu respectiv administrații locale și județene, centre de informare turistică, pensiuni dar și agenţii de turism.

La târg, reprezentanții comunei Panaci au instalat și amenajat standul realizat prin proiect, au distribuit către vizitatori 100 mape cu 100 DVD-uri și 100 pliante, cu informații despre turismul din zonă, atracțiile zonei, posibilități de cazare, obiective  turistice, posibilități de petrecere a timpului liber.

Participarea comunei la Târgul de Turism 2018  a reprezentat o oportunitate de promovare la nivel național  a resurselor turistice  din zonă, la târg fiind prezenți turiști din toate regiunile  țării.

 

 

 

Comuna Panaci s-a ocupat și în 2019 de promovarea turistică a teritoriului

În perioada 19-22 septembrie 2019, comuna Panaci a participat la Târgul Agralim Iași, ediția a XI-a, Lețcani, județul Iași, unde a continuat promovarea turistică a teritoriului.

Evenimentul a fost organizat de companiaAbplus Events in parteneriat cu cele mai importante asociații de profil.

La târg, reprezentanții comunei Panaci au instalat și amenajat standul realizat prin proiect, au distribuit către vizitatori 100 mape cu 100 DVD-uri și 100 pliante, cu informații despre turismul din zonă, atracțiile zonei, posibilități de cazare, obiective  turistice, posibilități de petrecere a timpului liber.

Participarea comunei la Târgul de Turism a reprezentat o oportunitate de promovare la nivel național  a resurselor turistice  din zonă, chiar dacă târgul a vizat mai mult domeniul agricol, fermierii, asociațiile agricole, companiile și specialiștii din țară și afară. Au fost persoane care au solicitat informații despre locație, resurse turistice, zonă,  unități de cazare etc.